Русија

Путин одликовао председника Државне думе Орденом заслуга за отаџбину првог степена

Вјачеславу Володину орден је додељен за велики допринос јачању руске државности, развоју парламентаризма и вишегодишњег савесног рада
Путин одликовао председника Државне думе Орденом заслуга за отаџбину првог степена© State Duma Russia/via Globallookpress.com

Руски председник Владимир Путин одликовао је председника Државне думе Вјачеслава Володина Орденом заслуга за отаџбину 1. степена, наводи се у указу објављеном на сајту Кремља.

"За велики допринос јачању руске државности, развоју парламентаризма и дугогодишњем савесном раду, одликовати Орденом заслуга за отаџбину 1. степена Вјачеслава Викторовича Володина, председника Државне думе Савезне скупштине Републике Руске Федерације", наводи се у документу.

Володин је раније одликован Орденом заслуга за отаџбину 4. и 3. степена.

Наиме, данас, 4. фебруара, председник Државне думе слави 60. рођендан.

Орден заслуга за отаџбину установљен је 1994. године, пре Ордена Светог апостола Андреја Првозваног, установљеног 1998, био је највише државно признање у Русији.

Ред има четири степена, од којих се први сматра највишим.

Орден се додељује за изузетне заслуге држави везане за развој руске државности, достигнућа у раду, јачање мира, пријатељства и сарадње међу народима, као и за значајан допринос у одбрани земље.

image