Русија

Шта су све Руси погодили у Николајеву?

Руске снаге извеле су ноћас серију напада на непријатељске војне објекте, погођена је фабрика у којој су украјинске снаге склапале дронове и зграда у којој су се налазили страни експерти
Шта су све Руси погодили у Николајеву?www.globallookpress.com © Viacheslav Onyshchenko/Keystone Press Agency

Руске оружане снаге извеле су ноћас серију напада на војне објекте у Николајеву, рекао је Сергеј Лебедев, координатор тајне организације која делује у том граду у интересу руских власти.

У једном од удара погођен је центар града, у другом фабрика "Екватор" у којој су се производили дронови за украјинску војску, навео је Лебедев. С обзиром да та фабрика није мала, нападнута је чак три дрона "геран", додао је он.

Погођена је и зграда у фабричком кругу у којој су се налазили украјински војници и страни стручњаци који су помагали у састављању дронова, као и простор у којем су се, према информацијама тајне проруске организације, налазила средства ратне технике.

Након удара, према фабрици је кренуло неколико ватрогасних аутомобила, а полиција је окружила зграду, написао је.

Погођена је још једна фабрика у којој су, како су приметили представници тајне организације, украјинске снаге вршиле утовар и истовар војних камиона.

Раније је украјински канал "Абшественое" јавио да се у Одеси и Николајеву чују експлозије и да је објављена узбуна за ваздушни напад. Такође, начелник Николајевске војне управе Виталиј Ким рекао је да је на територији једног индустријског предузећа избио пожар.

Руска војска изводи ракетне нападе на енергетску, одбрамбену индустрију, војну команду и комуникационе објекте као одговор на украјинско гранатирање цивилних циљева на руској територији.

image