Русија

Захарова о Белгороду: Још један терористички акт Кијева, обавестићемо СБ УН

Званична представница руског МСП прокоментарисала је данашњи напад украјинских снага на Белгород у ком је, према најновијим информацијама, погинуло пет особа, док је 18 повређено
Захарова о Белгороду: Још један терористички акт Кијева, обавестићемо СБ УН© Tanjug/Russia Emergency Situations Ministry Telegram channel via AP, File

Русија ће данашњи напад украјинских снага на Белгород у ком су погинули недужни цивили, међу којима је и дете, предочити релевантним међународним организацијама и Савету безбедности УН, поручила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

"Још један терористички акт кијевског режима донео је смрт цивилима",  написала је Захарова на Телеграму.

Шест особа је погинуло, док је 17 повређено у ракетном нападу украјинских снага на тржни центар у Белгороду, саопштио је гувернер Белгородске области Вјачеслав Гладков.

Министарство одбране Русије саопштило је да је руски ПВО систем оборио 14 пројектила изнад града, које су испаљене из вишецевног ракетног система РМ-70 "вампир". 

Како истиче руска страна, украјинска војска услед неуспеха на фронту и све оскудније помоћи са Запада, све чешће прибегава терористичким методама и намерно гађа цивилне циљеве оружјем које је добила од САД и друге земље НАТО-а.

Терор којим се користи кијевски режим додатно погоршава украјинску кризу и одлаже изгледе за њено мирно решавање, истакла је тада Марија Захарова.

Последњи удари украјинске војске на насеља и места где се окупљају цивили у БелгородуДоњецку и Лисичанску, који су донели смрт великом броју недужних људи, представљају немилосрдно и намерно гађање искључиво цивилних објеката, нагласио је раније секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев.

image