Русија

Кијев поново ударио на Белгород: Русија спречила терористички напад

Кијев поново ударио на Белгород: Русија спречила терористички напад© Tanjug/Russia Emergency Situations Ministry telegram channel via AP, File

Министарство одбране Русије саопштило је да је данас заустављен покушај кијевског режима да изврши терористички напад дроном на објекте на територији Руске Федерације.

"Око 14.50 по московском времену дежурни системи противваздушне одбране уништили су украјинску беспилотну летелицу изнад територије Белгородске области", додали су из Министарства.

Напади на Белгород

Белгородска област више пута је била мета украјинских напада, а најсмртоноснији се догодио 30. децембра прошле године када је у великом бомбардовању страдало најмање 25 цивила, укључујући петоро деце, док је више од 100 рањено.

Министарство одбране Русије тада је саопштило да је Кијев извршио неселективни ракетни напад на град, а коришћене су две ракете "ољха" са забрањеном касетном муницијом, а Белгород је гађан и из вишецевног бацача ракета "вемпајер" чешке производње.

Од 11. априла 2022. године успостављен је висок (жути) ниво опасности од тероризма широм Белгородске области, због заоштравања ситуације на украјинско-руској граници и појачане активности украјинске војске у пограничним областима.

image