Русија

Лавров допутовао на Кубу и започео турнеју по Латинској Америци (ВИДЕО)

Према речима портпаролке руског Министарства спољних послова Марије Захарове, Лавров би у Хавани требало да се састане са министром спољних послова Кубе Бруном Родригезом Париљом и председником Републике Мигелом Дијаз-Канелом
Лавров допутовао на Кубу и започео турнеју по Латинској Америци (ВИДЕО)www.globallookpress.com © Ton Molina/Keystone Press Agency

Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров допутовао је на Кубу, започевши тиме своју латиноамеричку турнеју у оквиру које ће 20. фебруара посетити и Венецуелу, а од 21. до 22. фебруара боравиће у Бразилу, где ће учествовати на састанку министара спољних послова Г20.

Према речима портпаролке руског Министарства спољних послова Марије Захарове, Лавров би требало да се састане са министром спољних послова Кубе Бруном Родригезом Париљом и председником Републике Мигелом Дијаз-Канелом у Хавани.

"Стране планирају да размотре актуелна питања билатералне сарадње, као и глобалне и регионалне агенде", навела је Захарова.

Она је додала да ће шеф руске дипломатије на преговорима са кубанским руководством разговарати о кључним аспектима јачања руско-кубанског стратешког партнерства, продубљивању политичког дијалога и изградњи веза "у трговинској, економској, финансијској, инвестиционој, научној, техничкој, културној, хуманитарној и другим областима".

Захарова је указала да ће на дневном реду бити и координација напора Москве и Хаване у борби против неоколонијалне праксе и нелегитимних једностраних рестриктивних мера у односима држава.

image
VV inauguration
banner