Русија

Володин у Хавани: Делегација Државне думе стигла на Кубу (ВИДЕО)

Вјачеслав Володин ће се састати са председником Кубе Мигелом Дијазом-Канелом
Володин у Хавани: Делегација Државне думе стигла на Кубу (ВИДЕО)www.globallookpress.com © Icana News Agency/Keystone Press Agency

Делегација Државне думе Руске Федерације на челу са председником Вјачеславом Володином допутовала је у званичну посету Куби, а дочекао их је руски амбасадор у овој држави Виктор Коронели.

Володин је овом приликом положио венац и цвеће на споменик Хозеу Мартију, националном хероју и једном од вођа национално-ослободилачког покрета Кубе.

Раније је саопштено да ће током посете бити одржан први састанак комисије за сарадњу Државне думе и Националне скупштине народне власти Републике Кубе.

Посланици ће разговарати о законодавној подршци у области финансија и инвестиција, енергетике, образовања и туризма.

Вјачеслав Володин ће се састати са председником Кубе Мигелом Дијазом-Канелом, а и са председником Националне скупштине народне власти и Државног савета Републике Кубе Естебаном Ласом.

У делегацији су, између осталих, први потпредседник Државне думе Иван Мелников, председник одбора Државне думе за међународне послове Леонид Слуцки, шеф комитета Државне думе за безбедност Василиј Пискарев, заменик председника Комитета Савета Федерације за међународне послове Андреј Климов и други.

Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров посетио је Кубу прошле недеље.

image