Русија

Дугин: Хегемонији Запада дошао крај, победа Русије биће победа целог човечанства

Русија на територији Украјине ратује са једнополарним светом, указује руски филозоф на Другом конгресу Међународног покрета Русофила и Форуму мултиполарности који се данас одржава у Москви
Дугин: Хегемонији Запада дошао крај, победа Русије биће победа целог човечанства© РТ Балкан

Победа у сукобу на територији Украјине неће бити само победа Русије, него победа читавог човечанства, изјавио је руски филозоф Александар Дугин на Другом конгресу Међународног покрета Русофила и Форуму мултиполарности који се данас одржава у Москви.

"Запад је целу цивилизацију прогласио својом сопственошћу. На тај начин је настао једнополарни свет. У њему се налазе искључиво западне вредности и само један политички систем, либерална демократија, један модел економије – неолиберални капитализам, једна култура... Међутим, Запад није цело човечанство, то је провинција, у поређењу са другима. Колективни Запад, земље НАТО-а и њени вазали САД, само су један део многополарног света, а у овом свету налазе се Русија, Евроазија, велика Кина и Индија", истиче Дугин.

Према његовим речима, Оружане снаге Русије не ратују на територији Украјине са народом ове земље.

"Русија на територији Украјине ратује са једнополарним светом. Западни мир стално провоцира конфликте, интервенције, сукобе. Имамо пример Украјине, Појаса Газе... Међутим, хегемонији Запада дошао је крај, захваљујући Русији и руском председнику Владимиру Путину", наглашава Дугин.

image
VV inauguration
banner