Русија

Путин отворио Светски фестивал младих: Братство између народа је главна снага Русије

За учешће на фестивалу се пријавило стотине хиљада младих из 190 земаља, а то показује да за њих не постоје границе или линије поделе, рекао је председник Русије Владимир Путин

Мултинационално јединство је највећа вредност за Русију и у великој мери одређује принципе по којима земља живи, изјавио је председник Русије Владимир Путин.

Он је, у обраћању учесницима Светског фестивала младих који се одржава у Сочију, поручио да је братство између народа "главни ослонац и снага Русије".

"Нашу мултинационалну земљу чине стотине култура, језика, традиција, а братство народа је увек било и остаје наш главни ослонац, предност и снага", додао је председник Русије.

Он је изразио уверење да ће се учесници фестивала кући вратити са љубављу према Русији.

"Сигуран сам да ћете на фестивалу осетити колосалан набој позитивних емоција и да ћете се вратити кући са љубављу према Русији", рекао је Путин у видео-поруци учесницима фестивала.

Он је напоменуо да се за учешће на фестивалу пријавило стотине хиљада младих из 190 земаља, и да то показује "да за њих не постоје границе или линије поделе".

Како је казао, Русија жали само због тога што није могла да прихвати пријаве свих који су желели да дођу у Сочи.

Путин је поручио да у свету не би требало да буде места за расизам, двоструке стандарде и лажи, и да је неопходна заједничка борба против сиромаштва и тероризма.

"Наша земља је већ три пута организовала велике омладинске форуме и сваки пут је потврђено да нема граница и линија поделе за млађе генерације. Разговараћете са оним са којима желите, стећи ћете знање и искуство које вам је потребно", казао је Путин.

Он је нагласио да су једнакост, правда, традиција снажне породице, служење отаџбини и одговорност за њену судбину вредности који дели већина становника Земље.

"Морамо их заједно чувати и штитити, да заједно остварујемо снове, помажемо једни другима како бисмо побољшали животе милијарде људи. Радите заједно зарад будућих генерација, борите се против сиромаштва и тероризма, болести и ширења дрога, чувајте јединствена природна богатства, културно наслеђе, сву лепоту и разноликост планете", истакао је председник Русије.

Светски фестивал младих свечано је отворен у образовном центру Сиријус у Сочију. Отварање је почело интонирањем руске химне, а окупљени су овацијама поздравили најаву говора руског председника.

Фестивал се одржава на основу указа руског председника Владимира Путина. У програму учествује 20 хиљада људи, а половина од њих су странци. 

image