Русија

Немачки амбасадор позван у Министарство спољних послова Русије

Александар Ламбсдорф позван је у вези са разговором немачких официра о нападима на Кримски мост
Немачки амбасадор позван у Министарство спољних послова Русије© Vladimir Baranov/Global Look Press

Амбасадор Немачке у Москви Александар Ламбсдорф позван је данас у Министарство спољних послова Русије у вези са разговором немачких официра о нападима на Кримски мост.

Подсетимо, након што је канцелар Олаф Шолц изјавио да неће слати ракете дугог домета "таурус" Украјини зато што би то подразумевало немачке војнике на украјинском тлу, на снимку који је у јавност изнела главна уредница РТ и медијске групе "Расија севодња" Маргарита Симоњан, чује се како немачки високи официри разрађују напад на Кримски мост.

Између осталог, на снимку се могу чути гласови команданта немачког ратног ваздухопловства Инга Герхарца и бригадног генерала Франка Грефеа.

Немачки медији јесу у својим извештајима потврдили аутентичност телефонског позива који је пресретнут и објављен у Русији, а у којем генерали немачког ратног ваздухопловства отворено говоре о томе како најбоље да "турусима" нападну Кримски мост.

Далеко од тога, међутим, да Немци знају стварну истину, јер њихови медији чине све што могу како би од својих грађана заташкали садржај разговора и убедили их да у фокусирају искључиво на "зле Русе који шпијунирају", указује Томас Ропер уредник веб-сајта "Анти-Шпигл".

image