Русија

Путин: Жене дају огроман допринос постизању националних развојних циљева (ВИДЕО)

Руски председник је истакао кључну улогу жене у породици и очувању традиције, духовних и моралних вредности и васпитању млађих генерација
Путин: Жене дају огроман допринос постизању националних развојних циљева (ВИДЕО)© President of Russia/via Globallookpress.com

Жене дају огроман допринос постизању циљева националног развоја земље, без њих се не може замислити ниједна важнија сфера, истакао је председник Русије Владимир Путин у видео поруци учесницама Сверуског женског форума који се одржава у Москви.

Путин је уједно и честитао учесницама форума предстојећи празник 8. март.

"Ваш форум је окупио успешне, активне, талентоване, бистре жене из свих региона наше велике земље овде, на изложбеном простору Русије. Жене дају огроман допринос у постизању циљева националног развоја. Без вас је немогуће је замислити тако важне области, као што су здравство, образовање, наука, култура, предузетништво, државна и општинска администрација", казао је Путин.

Руски председник је указао је и на кључну улогу жена у очувању традиције, духовних и моралних вредности и васпитању млађих генерација.

"На крају крајева, жене су те које раде у школама и вртићима и заузимају водеће позиције у образовној сфери. Жене су главни центар гравитације у породици. Ви овде стварате атмосферу љубави, разумевања и бриге", додао је председник.

Руски председник такође је захвалио женама које учествују у Специјалној војној операцији и напоменуо да се на линији контакта налазе стотине жена војног и медицинског особља.

"Стотине жена су данас на линији контакта: то су лекари и медицинске сестре, војници, особље различитих специјалности. Међу лауреатима су и жене које помажу борцима: организатори и активни учесници добровољачких бригада. Хвала вам на вашој служби, на вашој постојаности и храбрости, милости и великодушности", закључио је Путин.

image