Русија

Александар Дугин: Спасимо мигранте, и себе - зло су либералне елите

Зло није у мигрантима, каже руски мислилац. Спасимо Русе и спасимо мигранте. Зло није тамо где се чини
Александар Дугин: Спасимо мигранте, и себе - зло су либералне елитеwww.globallookpress.com © Pavel Kashaev, Павел Кашаев

За разлику од многих, ја не верујем да су мигранти зло, већ да је проблем у самом либерализму, русофобији елита и корупцији, које од миграната чине то што јесу, пише Александар Дугин на Телеграму, а преноси сајт "Геополитика".

Либерали негирају етнички и верски идентитет. За њих постоји само појединац. На томе се заснивају и глобализам и идеологија људских права. Сваки појединац је исти као и сваки други. А ако је тако, онда наступају економска питања. Слабо плаћени појединац, коме нису потребна социјална давања, профитабилнији је од боље плаћеног појединца, који тражи социјалну заштиту.

Русофобија је уобичајена мржња елите према руском народу, његовим традицијама и идентитету. Руси су велики народ и, уколико наступају јединствено, могу да победе лажове и лопове који припадају народу који се прогласио за "елиту". Што више миграната и што мање мање Руса – то је други разлог за подршку масовној миграцији.

Коначно, мигранти се налазе у тешком положају и потпуно зависе од државних службеника и помоћи коју им они дају. Заправо, мигранти су за њих извор профита.

Нико не интегрише мигранте у руско друштво. Елитама они нису потребни. Дакле, мигранти су такође жртве и нису никакво зло. Њихов бедни положај и одвојеност од традиције искоришћавају екстремисти и непријатељи Русије. Исто се дешава у Европи и у САД.

Колико год то чудно звучало, либералне глобалистичке елите Европе и САД такође мрзе свој народ. Они мрзе Европљане, односно Американце, баш као што мрзе и руске либерале.

Треба да ставимо тачку на либерале и на корупцију, а ми ћемо сами поправити ситуацију са мигрантима. Спасимо Русе и спасимо мигранте. Зло није тамо где се чини, закључује Дугин. Морамо тражити узроке, а не последице.

image
VV inauguration
banner