Русија

Помоћник Рамзана Кадирова: Украјински заробљеници траже руско држављанство (ВИДЕО)

Русија није у сукобу са украјинским народом и пријатељски се односи према онима који су спремни да положе оружје, поручио је Апти Алаудинов
Помоћник Рамзана Кадирова: Украјински заробљеници траже руско држављанство (ВИДЕО)© Pierre Crom/Getty Images

Неки борци украјинских оружаних снага заробљени у зони Специјалне операције траже руско држављанство, док је један од њих, родом из Донбаса, Валериј Шевченко, који је добровољно прешао на страну руске војске, већ добио пасош, изјавио је помоћник лидера Чеченије и командант специјалних снага "Ахмат" Апти Алаудинов.

"Један борац, који је добио држављанство Руске Федерације, предао се прошле године, тражио је руско држављанство и апеловао на руског председника са молбом да га не предају другој страни. Имамо неколико таквих бораца који траже држављанство. Ускоро ће и они постати држављани Руске Федерације", казао је Алаудинов за "РИА Новости".

Он је нагласио да Русија није у сукобу са украјинским народом и да се пријатељски односи према онима који су спремни да положе оружје и предају како би спасли своје животе.

Тако се војник 426. батаљона 142. бригаде Оружаних снага Украјине, Валериј Шевченко, родом из Донбаса, предао у октобру прошле године, одбијајући да се бори на страни кијевског режима.

Средином марта саветник лидера Доњецке Народне Републике Дениса Пушилина Јан Гагин изјавио је да се 18 војника 59. бригаде Оружаних снага Украјине предало у области Георгијевке.

Он је указао на тренд масовне предаје украјинских јединица, што указује на неповерење украјинских војника у команду и кијевски режим.

image
VV inauguration
banner