Русија

Русија: Поново дошло до пуцања бране у Орску (ВИДЕО)

Из кабинета градоначелника саопштено је да је поплављено 2.556 домаћинстава, 6.886 баштенских парцела, евакуисано је 4.208 људи, док се у центрима за привремени боравак налази 427 људи
Русија: Поново дошло до пуцања бране у Орску (ВИДЕО)© Tanjug/AP

У граду Орск, у Оренбуршкој области Русије, на југу планине Урал, поново је дошло до пуцања бране, а неколико села се налази у зони поплаве, саопштило је руско Министарство за ванредне ситуације.

Нешто раније из кабинета градоначелника је саопштено да је брана пукла на другом месту, након чега је почела евакуација становника села Никел најближег месту инцидента.

Након што је први пут пукла брана, поплављено је око 600 кућа.

Власти су током дана наставиле са активном евакуацијом становништва из поплављених у безбеднија подручја, саопштило је раније данас руско Министарство за ванредне ситуације.

"Вода наставља да тече у такозвани стари део града Орск. У овом тренутку је поплављено око 600 кућа у девет улица", наводи се у саопштењу.

Из кабинета градоначелника саопштено је да је поплављено 2.556 домаћинстава, 6.886 баштенских парцела, евакуисано је 4.208 људи, а да се у центрима за привремени боравак налази 427 људи.

Више од 530 припадника Министарства за ванредне ситуације Русије учествује у отклањању последица пуцања бране  и пружању помоћи становништву.

Локалне власти су и пре пробоја воде позвале становнике да се што пре евакуишу због опасности од поплаве целог стамбеног дела старог града.

Поплављени енергетски објекти у Орску су искључени и уведено је ванредно стање, као и у целој Оренбуршкој области.

Подсетимо, у граду Орску у Оренбуршкој области пукла је брана која је штитила град од реке Урал. Наређена је масовна евакуација људи из области где се налази неколико села која су у зони поплава.

У зони поплаве се налази више од десет хиљада људи и четири хиљаде кућа, саопштено је из кабинета градоначелника Орска за "РИА Новости".  

image