Русија

Поплаве у Русији: Евакуација Оренбурга, ниво воде наставио да расте

Гувернер Оренбуршке области Денис Паслер позвао је све становника Оренбурга да се евакуишу из поплављених подручја, због наглог пораста нивоа реке Урал
Поплаве у Русији: Евакуација Оренбурга, ниво воде наставио да расте© Administration of the city of Orenburg Telegram Channel via AP/Tanjug

Десет округа и сеоских насеља Оренбруга проглашени су зоном у којој вреба опасност од поплава, саопштила је градска управа на свом Телеграм каналу.

Како се наводи, у поменутој зони налазе се окрузи Форштат, села Кузнечњи, Сицовка, Пристанциоњи, Заречњи, Подмајачњи, Солнечњи, Овчињи городок и заселак Кујбишева.

Раније су власти Оренбуршке области саопштиле да је припремљено 495 центара за привремени смештај за више од 82 хиљаде људи.

"У Оренбуршкој области је припремљено укупно 495 центара за привремени смештај за више од 82 хиљаде људи. Из поплављених домаћинстава и приватних парцела евакуисано је 6.934 људи, укључујући 1.534 деце. Од тога је 1.591 особа у центрима за привремени смештај, укључујући 266 деце", наводи се у саопштењу регионалне владе на Телеграм каналу.

Гувернер обе области Денис Паслер позвао је све становника Оренбурга да се евакуишу из поплављених подручја, због наглог пораста нивоа реке Урал.

"Ниво воде у реци Урал у Оренбургу је премашио опасан ниво и износи 931 цм, апелујем на вас да будете опрезни и да се брзо евакуишете из поплављених подручја", написао је Паслер на свом Телеграм каналу.

image