Русија

Путин на састанку са члановима владе: Главна тема – сузбијање последица поплава

Руски председник је говорећи о поплавама најавио састанак владе и начелника општина на ком ће разговарати о обнови инфраструктуре
Путин на састанку са члановима владе: Главна тема – сузбијање последица поплава© kremlin.ru

Председник Русије Владимир Путин одржао је састанак са члановима владе како би разговарали о поплавама и примени домаћег софтвера у привредним секторима, преноси Кремљ.

Министар за ванредне ситуације Александар Куренков је рекао да је ситуација у неколико региона неповољна због пролећних поплава, нарочито у Оренбуршкој, Курганској и Тјуменској области.

"Нешто касније, када се вода повуче, окупићемо се у још већој групи – заједно са начелницима општина – и разговарати о питањима која се односе на обнову инфраструктуре и станова", поручио је Путин.

Том приликом захвалио је лидерима региона који су упорно радили на сузбијању последица поплава и предложио им да се с поштовањем опходе према народу.

"Разумем да се трудите, радите без одмора, уморни сте и искрено покушавате да помогнете. Али неки људи остају на поплављеним територијама, јер се боје за своју имовину и своје домове. Они морају да буду сигурни да ће све бити урађено поуздано и како треба", поручио је Путин и указао гувернеру Тјуменске области Александру Мору да није уреду што их је назвао "тврдоглавим".

image