Русија

Песков: Путин и Си разговараће о глобалним и регионалним питањима

Путин је на конгресу Руског савеза индустријалаца и предузетника 25. априла рекао да је његова посета Кини заказана за мај
Песков: Путин и Си разговараће о глобалним и регионалним питањимаwww.globallookpress.com © Xie Huanchi/XinHua

Руски председник Владимир Путин ће током предстојеће посете Кини говорити о темама глобалне и регионалне безбедности, рекао је новинарима портпарол Кремља Дмитриј Песков.

"И међународна и регионална безбедносна питања биће поменута и дотакнута на овај или онај начин", рекао је Песков одговарајући на питање да ли ће на дневном реду Путинове посете Кини бити питања контроле наоружања у светлу америчких активности у азијско-пацифичком региону.

Песков је 26. априла рекао новинарима да су припреме за посету руског председника Кини у завршној фази. Сам Путин је на конгресу Руског савеза индустријалаца и предузетника 25. априла рекао да је његова посета Кини заказана за мај.

Путин је обећао да ће поклонити једну од својих омиљених књига – Шта да се ради? Николаја Чернишевског – председнику Кине Си Ђинпингу. Књига носи печат библиотеке од 15. јуна 1953. године, што је датум рођења кинеског лидера

image