Русија

Путин: Не сумњам у победу, храброст нам је у крви

Председник Русије састао се са командантима јединица СВО, пожелео им успех и срећу, и подсетио да су резултати у зони СВО најбитнији за развој земље
Путин: Не сумњам у победу, храброст нам је у крви© kremlin.ru/Фото: Владимир Астапкович, РИА «Новости»

У тешким временима руски народ је увек испољавао своје најбоље особине, храброст нам је у крви невезано од узраста, изјавио је председник Русије Владимир Путин, додавши да нимало не сумња у победу Русије. 

Они који су сматрали да је Русија слаба карика, уверили су се да то није тако, рекао је 7. маја Путин у разговору са командантима јединица које се боре у зони СВО.

Према његовим речима, оно што се данас дешава на фронту најбољи је показатељ да су руски војници достојни својих предака који су се борили у Другом светском рату. Овај рат, како је објаснио, био је најзначајнији догађај за Русију.

Данас имамо све што је потребно како би сви задаци били испуњени, додао је затим. 

"Имамо велике задатке који се тичу економског развоја земље. То је основа за све наше успехе, што сви морамо да разумемо. У социјалној сфери – задатак је јачање породице и развој здравства и образовања. Имамо капацитета, апсолутно све имамо, да обезбедимо да се сви ови задаци у потпуности реализују. Али само под једним условом - вашег успешног рада на бојном пољу. То је данас кључна карика. Сви то разумемо, цела држава то разуме, тако да вас цела држава подржава".

Задаци се морају извршавати уз минималне губитке, додао је затим, и поручио да земља мора бити увек један корак испред, будући да се савремена средства борбе непрестано мењају.

"У последње време у томе успевамо, то знате и сами. Да, противник реагује брзо, ми видимо то на бојном пољу. Активно користе средства за радио-електронску борбу, али успевамо томе да се одупремо. Наши научници, инжењери, верујте ми, такође раде дан и ноћ како би мало били испред противника. Поновићу још једном - у целини ми у томе успевамо. То је један од главних задатака како бисмо осигурали успех и победу".

"Знамо да непријатељ има довољно ових савремених средстава, јер цела западна заједница ради за нашег непријатеља", додао је затим Путин.

Он је потом поручио и да сматра да је могуће организовати масовну производњу копнених роботизованих платформи које се могу користити на фронту приликом офанзиве.

Како је рекао, у СВО учествује стотине хиљада људи, а свима њима лидер је пожелео успех и победу и захвалио им на служби. Залог победе је, према његовим речима, храброст војника, који је свакога дана испољавају у борбама.

Састанак са командантима јединица одржан је у Кремљу. Путин је том приликом војницима поклонио стандарте председника. Истакао је да су му овакви састанци са командантима веома важни, будући да су то увек отворени разговори о ономе шта се дешава на фронту. 

image