Спорт

Звезда срушила Морнар упркос неукротивом Раселу

Кошаркаши Црвене звезде убедљиво су на свом паркету савладали екипу Морнара са 93:77 у мечу 10. кола регионалне АБА лиге
Звезда срушила Морнар упркос неукротивом Раселу© ABA liga/Dragana Stjepanović

Девету узастопну победу уписала је Звезда, од тренутка када је на клупу сео Душко Ивановић.

Најновија "жртва" црвено-белих била је екипа Морнара, која је тек на моменте успела да парира евролигашком тиму из Београда.

Тим са Малог Калемегдана константно је био у предности, а резултат након прве четвртине био је 25:22 за домаћу екипу.

Звезда је у другој деоници заиграла за класу боље од ривала, што се брзо одразило на резултат.

Затварањем прилаза свом кошу, а потом лакшим поенима у транзицији на другој страни, црвено-бели другу четвртину освајају са 27:14 и на полувреме одлазе са 16 поена предности.

И док се мислило да ће Звезда без икаквих проблема играти у наставку и доћи до још убедљивије победе, Морнар је показао зубе и успео да учини меч занимљивијим.

На крилима нападачки фантастичног Расела, за којег домаћин није имао решења, Морнар је успео да смањи разлику на шест поена, колико је износило средином треће четвртине.

Ипак, Звезда је успела да консолидује редове, одбије налет ривала и брзо врати двоцифрену предност, коју је сачувала до краја меча.

Најефикаснији у победничком тиму били су Бентил са 26 и Илић са 11 поена. Добрић је додао 10, а Радуљица, Топић и Вилдоза су постигли по осам поена.

У редовима Морнара, спектакуларан је био поменути Расел, који је меч завршио са 35 поена, али је јединог двоцифреног саиграча имао у Вујачићу, који је меч завршио са 10 поена.

Након девет одиграних утакмица у регионалном такмичењу, Црвена звезда има учинак од осам победа и једног пораза и прва је на табели, док је Морнар дошао шестог пораза у 10 одиграних мечева и заузима осмо место.

Standings provided by Sofascore

image
VV inauguration
banner