Спорт

Роналдо одбио да слави победу - Португалци блистали без њега, он само отишао са терена

Кристијано Роналдо је поново у центру пажње због његове реакције након убедљивог тријумфа Португалије и пласмана у четвртфинале Мундијала
Роналдо одбио да слави победу - Португалци блистали без њега, он само отишао са теренаGetty © Alex Pantling / Staff

Фудбалери Португалије остварили су убедљиву победу у осмини финала Светског првенства у Катару, пошто су у уторак увече савладали Швајцарску 6:1. Ипак, и поред убедљиве победе и хет-трика Гонсала Рамоша, поново је главна тема био Кристијано Роналдо.

Легендарни Португалац није почео меч против Швајцарске, већ је био на клупи све до 72. минута, а по завршетку меча одбио је да прослави велику победу свог тима.

Селектор Фернандо Сантош одлучио је да Роналдо почне меч на клупи због Кристијанове лоше реакције након што је био изведен са утакмице групне фазе против Јужне Кореје. Тада је Сантош желео да одмори 37-годишњег нападач, али његова бесна реакција није прошла незапажено.

Уместо Роналда, меч је почео Рамош који је то искористио да постигне три поготка. Роналдо је по уласку у игру у последњих 20 минута утакмице покушаои да се и он упише у стрелце, једном је затресао мрежу, али је тај гол био поништен због офсајда, док после утакмице није био расположен.

Видео снимак са трибина указује на Роналда који после победе Португалије напушта терен, док остатак екипе заједно слави и отпоздравља навијаче. Ево како је то изгледало:

Португалија је последњи учесник четвртфинала Светског првенства и у суботу ће играти против Марока у борби за пласман међу четири најбоље селекције света. Остаје да се види хоће ли Роналдо тада добити место у стартној постави.

image
VV inauguration
banner