Спорт

Моћан је Богдан Богдановић - "затрпао" кош Чикага за нову победу Атланте

Хокси су до победе стигли упркос томе што су губили на 0,5 секунди пре краја меча
Моћан је Богдан Богдановић - "затрпао" кош Чикага за нову победу АтлантеGetty © Kevin C. Cox / Staff

Поново је онај стари! Српски репрезентативац Богдан Богдановић, био је први стрелац Атланте у драматичној победи над Чикаго Булсима са 123:122, после продужетка.

Након што је два дана раније убацио 31 поен против Бруклина, сада је српски бек одиграо још један сјајан меч, у ком је његов тим на невероватан начин стигао до тријумфа у последњем делићу секунде.

Богдановић је на терену провео 36 минута, а убацио је шест тројки, показавши да може да буде предводник Атланте. Имао је и седам скокова и пет асистенција. Ипак, упркос његовој одличној игри, Атланта је против Булса морала да игра продужтак. А у њему је било шта да се види.

При резултату 112:112, Богдановић је убацио пет везаних поена, што је донело осетнију предност Хоксима.

Међутим, Чикаго успева да преко Демара Дерозана стигне до минималне предности са линије пенала у практично последњој секунди. Ни то им није било довољно да се реше Хокса, пошто је Треј Јанг убацио лопту са стране, а Еј-Џеј Грифин успео да за 0,5 секунди прихвати додавање и одмах прецизно шутне.

Тако је Атланта стигла до 14. победе у 27. мечу у сезони. У редовима Чикага је најбољи био Дерозан, који је постигао 34 поена и уписао 13 скокова и осам асистенција, за чак 45 минута на терену. Али против упорне Атланте ни то није вредело.

НБА резултати, недеља на понедељак:

Детроит - Лос Анђелес Лејкерс 117:124
Њујорк - Сакраменто 112:99
Орландо - Торонто 111:99
Филаделфија - Шарлот 131:113
Атланта - Чикаго 123:122*
Хјустон - Милвоки 97:92

image
VV inauguration
banner