Спорт

Кампацо корак ближе Звезди, Реал неће изједначити понуду

Према писању шпанске Марке, мадридски Реал неће изједначити понуду Црвене звезде за аргентинског кошаркаша Факунда Кампаца, који би према том сценарију, ускоро могао да постане ново појачање црвено-белих
Кампацо корак ближе Звезди, Реал неће изједначити понудуGetty © Jamie Schwaberow

Црвена звезда је корак ближе довођењу Факунда Кампаца, аргентинског плејмејкера који је у претходном периоду играо у НБА лиги за екипе Даласа и Денвера.

Према писању бројних европских портала, црвено-бели су понудили 1,8 милиона евра по сезони, како би појачали своје редове 31-годишњим кошаркашем.

Ипак, не пита се само српски клуб о Кампацовим услугама, пошто је неопходно да финалну реч, као власник његових кошаркашких права у Европи, да мадридски Реал.

Према писању шпанске Марке, "краљевски клуб" неће изједначити понуду Црвене звезде.

Шпански тим за то има рок до петка, а уколико остане при одлуци да не изнесе и изједначи понуду црвено-белих, Кампацо ће појачати редове тима који са клупе води Душко Ивановић.

Аргентински кошаркаш је каријеру започео у Пењаролу, да би 2014. године дошао у Реал.

Са тимом из Мадрида освојио је две титуле у Евролиги, као и три трофеја Ендеса лиге, два шпанска купа и четири Суперкупа Шпаније.

Након успеха са Реалом, отиснуо се у НБА лигу, где је потписао за Денвер 2020. године.

После две сезоне у Нагетсима, потписао је са Далас мавериксима, где није успео да избори минутажу и улогу, што је био узрок одлуке о повратку у Европу.

Кампацо је у дресу Аргентине био део репрезентације који је освојио сребрну медаљу на Мундобаскету 2019. године.

image