Спорт

Као Пикасо – спектакуларна утакмица Николе Јокића

Најбољи српски кошаркаш одиграо најбољу утакмицу у овој сезони и носио Денвер до убедљивог тријумфа
Као Пикасо – спектакуларна утакмица Николе Јокића© Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Кошаркаши Денвер нагетса савладали Вашингтон резултатом 141:128 у ноћи између среде и четвртка, уз спектакуларну партију Николе Јокића.

Двоструки узастопни МВП најјаче лиге на свету доминирао је на паркету, радио све на терену и још једном потврдио да је без премца најбољи високи кошаркаш у НБА.

На паркету је провео 33 минута и за то време постигао 43 поена, имао 14 скокова, осам асистенција, четири украдене лопте и једну блокаду.

Момак из Сомбора јесте имао и осам изгубљених лопти, али је то надоместио невероватним процентима – из игре је погодио 17 од 20 шутева, а погодио је и девет од десет слободних бацања.

Јокић је из игре шутирао невероватних 85 одсто, а последњи којем је то успело уз толико постигнутих поена био је Лери Бирд пре више од 30 година. Још импресивније звучи чињеница да је овакав учинак имао без погођене тројке.

"Да је додавање сликање, Никола би био Пикасо", са одушевљењем је прокоментарисао новинар Џоел Раш.

Било је јасно после прве четвртине (38:31) да ће утакмица бити на велики број поена. Домаћини су имали предност у већем делу меча, иако се франшиза из престонице вратила у два наврата.

Ипак, током трећег периода је момак из Сомбора додао гас, Денвер се вратио на двоцифрени вишак који је до краја и сачувао.

Поред Јокића, истакли су се "Бизи" Боунс Хајленд са 23, односно Ерон Гордон са 22 поена.

На другој страни, најбољи је био Кајл Кузма који је дуел завршио са 24 поена, два више од некадашњег члана "грумења" – Вила бартона.

Екипа из Колорада је трећа у Западној конференцији са 17 победа и 10 пораза.

Визардси су наставили серију неуспеха и са скором 11-18 тек су на 12. позицији на Истоку.

Standings provided by Sofascore
image
VV inauguration
banner