Спорт

Јокић разбио НБА звезду, али узалуд - Леброн показао моћ и срушио Денвер

Српски центар се одлично снашао у мечу против Лејкерса, али његовом тиму то није било довољно за тријумф
Јокић разбио НБА звезду, али узалуд - Леброн показао моћ и срушио ДенверGetty © Ronald Martinez / Staff

Никола Јокић наставља да бриљира и доминира у дуелу са Ентонијем Дејвисом. МВП НБА лиге је још једном пружио одличну партију у дуелу против Лос Анђелес Лејкерса, али то није било довољно његовом Денверу да стигне до тријумфа.

Лејкерси су савладали Нагетса 126:108 и то ношени сјајним Леброном Џејмсом, који је поново преузео улогу лидера.

Био је ово нападачки одличан меч за Јокића. Био је надомак "трипл-дабл" учинка, пошто је меч завршио са 25 поена, 11 скокова и осам асистенција.

Уз то, успео је Јокић и у одбрани да задржи Дејвиса, некада једног од најбољих центара света, на скроман учинак од 10 поена, четири скока и две асистенције. Али ни то није помогло.

Јер Леброн Џејмс је био у свом елементу, остваривши учинак од 30 поена, девет скокова и четири асистенције, чиме је помогао Лејкерсима да савладају Денвер. У редовима тима из Калифорније, одличан је био и Томас Брајант са 21 поеном и шест скокова.

Са друге стране, Денверу није помогло ни што је Џамал Мареј додао 23 поена, док је Ерон Гордон допринео са 17. Денвер је тако уписао тек 11. пораз у сезони и тренутно су трећепласирани у Западној конференцији, док су Лејкерси стигли до 12. тријумфа и налазе се на 12. месту Запада.

Standings provided by Sofascore

image
VV inauguration
banner