Спорт

Ужас на фудбалском дербију у Мелбурну: Хулигани напали играче, голман крварио због ударца

Невероватне сцене на утакмици Ситија и Викторија, два клуба из Мелбурна, који су прекинули гостујући навијачи великим нередима
Ужас на фудбалском дербију у Мелбурну: Хулигани напали играче, голман крварио због ударца© Twitter / screenshot / @Evan_M_G

Аустралијски фудбал доживео је велики успех на Светском првенству у Катару пласманом у осмину финала турнира, али тамошњи клупски фудбал пао је на најнижу тачку можда чак и у целокупној историји.

Дерби Мелбурна прекинут је у 22. минуту када су навијачи Мелбурн Викторија упали на терен и напали играче Мелбурн ситија.

Невероватне сцене виђене су у сусрету аустралијске А лиге. Меч Мелбурн ситија и Мелбурн Викторија био је прекинут при резултату 1:0 за домаћи тим, када су хулигани направили велики хаос.

Упали су на терен, напали играче и судију, а чак је и голман Мелбурн Ситија Том Гловер добио жесток ударац у лице и то лименом кофом намењеном за гашење бакљи, због чега је на лицу места крварио. Све то била је реакција навијача након што је управо Гловер једну убачену димну бакљу бацио назад на трибину са гостујућим навијачима.

Поједини изворе наводе и да су навијачи Викторија незадовољни одлуком тамошњег савеза да се велико финале лиге премести из Мелбурна у Сиднеј. Ипак, ситуација у којој Гловер баца димну бакљу назад у публику сугеруше другачије. Погледајте ужасне сцене са дербија Мелбурна:

image