Спорт

Потпуни хаос у Буенос Ајресу - милиони људи на улицама, играчи у хеликоптеру

Око четири милиона људи преплавило је улице Буенос Ајреса, због чега је парада са отвореним аутобусом у прекинута, па су репрезентативци наставили даље хеликоптерима
Потпуни хаос у Буенос Ајресу - милиони људи на улицама, играчи у хеликоптеруGetty © Marcelo Endelli

Планирана парада у отвореном аутобусу није била дугог века, пошто су репрезентативци Аргентине на крају завршили у хеликоптеру!

Аутобус са репрезентативцима Аргентине кренуо је у победничку параду из седишта Фудбалског савеза ове земље до центра Буенос Ајреса (удаљеност 32 километра), а централна прослава је заказана на тргу "Обелиск".

Међутим, према проценама аргентинских медија, на улицама аргентинске престонице окупило се око четири милиона људи, па се, из безбедносних разлога, одустало од првобитног плана. 

У помоћ су улетели хеликоптери, којим су репрезентативци Аргентине наставили планираном рутом.

Поједини медији су пренели да су навијачи отели полицијски ауто, а поједини су покушавали да са надвожњака ускоче у отворени аутобус.

Председник националног савеза, Чики Тапија, поручио је путем Твитера да прослава не може да буде одржана како је планирано.

"Не дозвољавају нам да поздравимо све који су се окупили код Обелиска. Обезбеђење нам не дозвољава да наставимо по плану. Извињавам се у име играча. Штета", написао је Тапија.

Репрезентација Аргентине стигла је у Буенос Ајрес у ноћи између понедељка и уторка.

Аргентинска влада прогласила је уторак за државни празник.

Репрезентација Аргентина освојила је титулу светског шампиона, пошто је у недељу после бољег извођења пенала победила Француску, а Лионел Меси је проглашен за најбољег играча Мундијала.

image