Спорт

Јокић поново разбија: Нова "трипл-дабл" доминација, Денвер је најбољи тим Запада

Српски центар можда није убацио тако много поена екипи Мемфиса, али је у свим параметрима био феноменалан, толико да је асистирао саиграчима чак и додавањима између ногу
Јокић поново разбија: Нова "трипл-дабл" доминација, Денвер је најбољи тим ЗападаGetty © Jamie Schwaberow / Stringer

Никола Јокић изнова наставља да доминира НБА лигом. Двоструки МВП најјаче лиге света је после историјске партије са 40 поена и 27 скокова успео да поведе Денвер до новог тријумфа новим "трипл-дабл" учинком.

Ипак, овог пута није ни морао да постиже много поена, а остварио је необичну статистику у победи Нагетса 105:91 против Мемфиса.

Јокић је био импресиван на терену са 13 поена, 13 скокова и 13 асистенција, али је успут успео и да препусти главну улогу својим саиграчима. Тако је Ерон Гордон био најефикаснији са 24 поена, Брус и Кристијан Браун имали су 16, односно 13 поена.

Но, упркос само шест убачених кошева, Јокић је показао доминантност под кошевима и несебичност да асистира другима онако како он то уме. Да је Сомборац био расположен за игру показује и невероватно додавање када је послао лопту саиграчу између својих ногу, што је одушевило и америчке коментаторе. Тако је Денвер савладао до сада првопласирани тим Западне конференције и тиме сустигао и престигао Мемфис.

Нагетси су током читавог меча имали осетну предност, највећа је била 21 поен разлике, па Гризлисима ништа није вредело 35 убачених поена Џаа Моранта. Денвер сада на врху Запада има скор 19-11, баш као и Мемфис.

НБА резултати, уторак на среду:

  • Детроит - Јута 111:126
  • Мајами - Чикаго 103:113
  • Њујорк - Голден Стејт 132:94
  • Финикс - Вашингтон 110:113
  • Денвер - Мемфис 105:91
Standings provided by Sofascore

image
VV inauguration
banner