Спорт

"Од 2023. желим да Новак Ђоковић освоји сва четири гренд слема"

Италијански стручњак ће свим срцем навијати да српски тенисер уради нешто незамисливо и то у позним годинама своје каријере
"Од 2023. желим да Новак Ђоковић освоји сва четири гренд слема"Getty © Julian Finney / Staff

Новак Ђоковић је у уторак изгубио егзибициони меч од Александера Зверева у Дубаију, на самом почетку припрема за нову сезону. Ближи се 2023. година, у којој ће српски тенисер поново имати највеће амбиције, а имаће и својих навијача.

Један од њих је италијански тениски стручњак Рикардо Пијати, који од 2023. године жели да види Новака Ђоковића како осваја сва четири гренд слем турнира!

Пјати, некада Ђоковићев тренер на самом почетку каријере, истакао је да би волео да Србин комплетира календарски гренд слем, незамислив подвиг који му је измакао у финалу Ју-Ес опена 2021. године.

"Ако могу да пожелим жељу, волео бих да видим Новака Ђоковића како се такмичи и побеђује на сва четири гренд слема у 2023. години. Ноле вам се можда не свиђа, али од велике тројке, од које су остала двојица, он ово заслужује највише", написао је Пјати у ауторском тексту за "Тенис Италијано".

Италијан је коментарисао и недавни тријумф Ђоковића на Завршном мастерсу у Торину.

"Показао је своју класу на АТП финалу у Торину. Користим прилику да кажем да сам задовољан како се ствари одвијају у Торину. Као Италијан, поносан сам што имам Анђела Бинагија и Андреу Гауденција. Наши сународници који заузимају функције од великог значаја", истакао је он између осталог.

Пјати и Ђоковић су сарађивали током 2005. године, пре него што је Новак наредне године започео историјску сарадњу са Маријаном Вајдом. Пјати је последњи ангажман окончао у фебруару ове године, када се растао са Италијаном Јаником Синером.

image