Спорт

Фешта у Аргентини - навијачи преименовали улицу у "Лионел Меси"

Аргентинци баш знају како да прославе успех, а то су показали након освајања мундијалске титуле
Фешта у Аргентини - навијачи преименовали улицу у "Лионел Меси"Getty © Marcelo Endelli / Stringer

Велико, незапамћено славље у Аргентини траје већ данима, након што је њихова фудбалска репрезентација освојила Светско првенство у Катару. Тријумф над Француском у недељу се и даље прославља, а у уторак су виђене невероватне сцене у Буенос Ајресу.

Око 4.000.000 људи нашло се на улицама главног града Аргентине, који су желели да поздраве своје хероје, али је током те параде избио такав хаос да су играчи морали да наставе свој обилазак из - хеликоптера. Но, није ни то све што су Аргентинци успели да учине током дана.

На интернету се појавио видео снимак са улица Буенос Ајреса, на ком су навијачи у насељу Мартинез решили да промене назив једне локалне улице. Док су навијачи славили успех на који су чекали пуних 36 година, неколико њих је решило да авенија Санта Фе убудуће буде авенија Лионела Месија.

Они су пажљиво прелепили назив улице и "крстили" је по највећем хероју ове генерације аргентинских фудбалера. Када је један навијач и довршио тај посао прелепљивања назива улице, уследили су још јачи узвици навијача и скандирање "Меси, Меси", уз које сада већ традиционално иде и гестикулација клањања. Аргентинци имају свог хероја...

image