Спорт

Рукометаши Србије почели завршни део припрема за Светско првенство

Мушка рукометна репрезентација Србије започела је завршни део припрема за Светско првенство, које ће бити одржано од 11. до 29. јануара наредне године у Пољској и Шведској
Рукометаши Србије почели завршни део припрема за Светско првенство© Rukometna reprezentacija Srbije

Рукометни савез Србије наводи да је у Спортски центрар Фудбалског савеза Србије у Старој Пазови стигла већина рукометаша, као и стручни штаб на челу са Тонијем Ђероном, док ће се накнадно прикључити играчи који наступају у немачкој Бундес лиги.

"Прву недељу ћемо искористити да видимо у каквом су стању играчи, неке да одморимо, друге да тестирамо. Сви жељно ишчекујемо овај турнир у нади да ћемо бити у бољем здравственом стању него на Европском шампионату. Ови момци када су здрави могу да победе било кога и зато је приоритет да сви буду што спремнији. Не оптерећујемо се резултатом, али је циљ искористити оно што СП пружа, а то је прилика да се обезбеде квалификације за Олимпијске игре", рекао је Ђерона.

Српски рукометаш Милош Орбовић истакао је у екипи влада одлична атмосфера.

"Убеђен сам да свако од нас једна чека да дође овде, да се дружимо, да играмо и представљамо нашу земљу, јер од тога нема ништа лепше. Kлупски и репрезентативни рукомет се не могу поредити, колико год да смо уморни, за Србију увек има снаге и жеље", изјавио је Орбовић.

Десно крило репрезентације и један од најискуснијих у тиму Богдан Радивојевић, нагласио је да за дрес Србије никада не недостаје мотива.

"Незахвално је причати о потенцијалним резултатима већ сада, али сви имамо највише амбиције и циљеве. Лично, све своја постигнућа бих мењао за медаљу са репрезентацијом! Надамо се најбољем, све је на нама, на томе да се што боље припремимо, останемо здрави и дамо све од себе", додао је Радивојевић.

Српски рукометаши ће до петог јануара тренирати у Спортском центру ФШ, а затим ће отпутовати у Шведску где ће шестог и деветог јануара одиграти пријатељске мечеве са домаћином.

Наша репрезентација ће потом отпутовати у Пољску, и такмичење на шампионату света започети у Kатовицама 13. јануара, утакмицом са Алжиром. Србији потом следе мечеви са Немачком 15. јануара и два дана касније са Kатаром.

image