Спорт

Мбапе поставио три услова за останак у ПСЖ: Француз "тера" Нејмара из клуба

Нападач париског клуба је добио све услове када је пролетос продужавао уговор, али поново није задовољан
Мбапе поставио три услова за останак у ПСЖ: Француз "тера" Нејмара из клубаGetty © David Ramos / Staff

Фудбалер Пари Сен Жермена Килијан Мбапе саопштио је челницима шампиона Француске да ће и наредне сезоне играти за клуб из Париза, али само ако му испуне три услова.

Како јавља шпански "Ок диарио", Мбапе ће ту одлуку донети ако клуб прода Нејмара, смени тренера Кристофа Галтијеа и ангажује појачања у нападу.

Мбапе је у мају ове године продужио уговор са шампионом Француске до јуна 2025. године иако је имао понуду да настави каријеру у Реал Мадриду. У међувремену, појавиле су се информације да је брзоноги нападач незадовољан ситуацијом у ПСЖ-у и да поново размишља да промени средину иако му је руководство клуба из Париза испунило све захтеве.

"Мбапе је челницима ПСЖ-а поставио три нова услова ако желе да и наредне сезоне игра за овај клуб. Први услов је да ПСЖ на крају сезоне прода Нејмара, пошто је Мбапе у лошим односима са бразилским фудбалером. Други услов је одлазак тренера Кристофа Галтијеа, пошто Мбапе жели Зинедина Зидана на клупи 'светаца'. Француски фудбалер је на крају затражио од челника клуба звучна појачања у нападу, која би могла да се уклопе са Мбапеом и Месијем. Мбапе жели да једно од појачања буде капитен Тотенхема Хари Кејн", наводи "Ок диарио".

Мбапе (24) је са репрезентацијом Француске освојио друго место на Светском првенству у Катару, а био је најбољи стрелац Мундијала са осам голова. Он је у досадашњем делу сезоне одиграо 20 утакмица за ПСЖ и постигао је 19 голова.

image