Спорт

Појавио се говор Мбапеа са финала - селектор ћути, а он виче: Не можемо горе од овога

Француски нападач је мотивисао екипу током полувремена финала против Аргентине
Појавио се говор Мбапеа са финала - селектор ћути, а он виче: Не можемо горе од овогаGetty © Catherine Ivill / Staff

Фудбалери Аргентине постали су у недељу нови прваци света, пошто су у финалу Светског првенства савладали Француску након бољег извођења пенала. Тиме су спречили Французе да стигну до друге узастопне титуле, након њиховог тријумфа у Русији пре четири године.

Неколико дана након епског финала и једне од најбољих утакмица у историји фудбала, у јавности се појавио видео снимак из свлачионице Француске током полувремена.

Аргентина је после првих 45 минута имала предност 2:0, што је посебно наљутило Килијана Мбапеа, прву звезду тима. Док је селектор Дидије Дешан нервозно шетао по свлачионици, Мбапе је био тај који је говором покушао да инспирише своје саиграче.

"Не можемо да играмо горе од овога. Идемо назад на терен, или ћемо их пустити да играју или идемо јако, да дамо више интензитета у дуелима и урадимо нешто другачије. Момци, ово је финале Светског првенства. Дали су нам два гола, али можемо да се вратимо. Момци, ово је сваке четири године", викао је Мбапе, тражећи реакцију тима.

Испрва се чинило да ово и није много утицало на његове играче, али два поготка Мбапеа у последњих десетак минута одвели су меч у продужетке. После говора, он је био тај који је највише погурао Французе. Ипак, није било довољно...

image