Спорт

Сантарели: Била ми је част да будем селектор одбојкашица Србије

Италијански тренер Данијеле Сантарели изјавио је да му је била част да буде селектор женске одбојкашке репрезентације Србије
Сантарели: Била ми је част да будем селектор одбојкашица Србије© FIVB

Сантарели је раније данас поднео место селектора Србије, пошто је одлучио да преузме женску одбојкашку репрезентацију Турске.

"Желим да вам кажем да ми је била част да будем селектор женске репрезентације Србије. Да радим за ову земљу и сјајне људе у Србији. Оно што смо урадили овог лета је било невероватно. Освојили смо важан трофеј, још једну важну медаљу. И провели смо заједно невероватно лето које нећу заборавити до краја живота. Била је првилегија да будем тренер овог тима, ових играчица и ове репрезентације. Понекад у животу нешто може да се деси и људи се разиђу. Али, не знамо шта носи будућност. Можда ћемо се поново срести", рекао је Сантарели, пренео је "Спортклуб".

Сантарели је са одбојкашицама Србије ове године освојио злато на Светском првенству и бронзу у Лиги нација.

"Желим да се захвалим сваком ко је веровао у мене. Савезу, председнику Гајићу, Ивану Kнежевићу, сваком ко је имао поверења, свакој играчици… Хвала вам и срећно у будућности. Србија ће увек имати посебно место у мом срцу", поручио је Сантарели.

Нови селектор Србије биће Италијан Ђовани Гвидети.

image
VV inauguration
banner