Спорт

Надал: Добро је за тенис да Ђоковић игра у Аустралији, мотивисан сам

Шпанац ће на Аустралијан опену бранити титулу, а зна се да ће српски тенисер у Мелбурну поново бити главни кандидат за освајање трофеја
Надал: Добро је за тенис да Ђоковић игра у Аустралији, мотивисан самGetty © Cameron Spencer / Staff

Новак Ђоковић је стигао у Аустралију и одрадио је први тренинг у Аделејду, скоро годину дана након што је био депортован из те земље почетком 2022. Његов долазак у Аустралију није пропраћен тако бурно као прошлог јануара, али јесте тема о којој се прича.

Тако је и Рафаел Надал изјавио да је долазак Новака Ђоковића у Аустралију добар за тенис и навијаче у овој земљи, пренели су аустралијски медији.

"Ђоковић је овде, то је добро за тенис, добро је и за навијаче. Видећемо шта ће да се догоди. Најбољи на крају увек победи", рекао је Надал пред почетак Јунајтед купа у Сиднеју.

Надал и Ђоковић ће потом учествовати на Аустралијан опену, који стартује 16. јануара наредне године. Надал ће бранити титулу на првом гренд слем турниру сезоне, док ће српски тенисер јуришати на изједначавање Шпанчевог рекорда од 22 гренд слем трофеја.

"Мотивисан сам да добро почнем. Најважније је да сам здрав. Верујем да ћу бити конкурентан на Аустралијан опену", додао је Надал и истакао да не верује да ће му овогодишњи наступ на турниру у Мелбурну бити последњи у каријери.

"Не мислим да ће ми ово бити последњи пут. Међутим, са 36 година никада не знате. Свестан сам тога, али сада не желим о томе да размишљам. Потпуно сам фокусиран на садашњост и радујем се новим изазовима", закључио је Надал.

image