Спорт

Кирјос брани Ђоковића на "Твитеру": Новак и ја не убијамо тенис

Аустралијанац је имао шта да каже на тему егзибиционих турнира
Кирјос брани Ђоковића на "Твитеру": Новак и ја не убијамо тенисGetty © Julian Finney / Staff

Тениска сезона се традиционално завршава средином новембра, нова почиње почетком године у јануару, па је децембар идеалан период у години када играчи могу да одморе, али и да играју егзибиционе мечеве.

Но, након коментара америчког тенисера Ное Рубина да егзибиције "разводњавају тенис", огласио се и Ник Кирјос и стао у одбрану играча који у њима учествују, међу којима је недавно био и Новак Ђоковић.

У Дубаију се протекле седмице играла Светска тениска лига, а своју егзибицију имао је и Хонгконг. Но, за Американца Рубина егзибициони турнири и мечеви нису много занимљиви и не чине тенис бољим.

Али Аустралијанац Кирјос му је на друштвеним мрежама одговорио.

"Сигуран сам да би и ти играо да ти поунде суму од шест цифара из недеље у недељу", написао је Кирјос, на шта је Рубин појаснио да не криви играче. Уследио је нови одговор Аустралијанца.

"Ове егзибиције имају највеће звезде света, попут Ол-стар утакмица. Рекао бих то да су пре о такмичења АТП Серије 250 која из недеље у недељу "разводњавају"... Догађаји по свету са играчима попут Новака Ђоковића и мене не убијају тенис", објаснио је Кирјос.

image