Спорт

Новак стигао у Аустралију - у јануару га депортовали, сада се вратио

Ђоковић је стигао у земљу која га је депортовала почетком године, како би се припремио за почетак нове сезоне
Новак стигао у Аустралију - у јануару га депортовали, сада се вратиоGetty © Daniel Pockett / Stringer

Новак Ђоковић је стигао у уторак у Аустралију, мање од годину дана након што је у јануару био депортован из те земље због одбијања да се вакцинише против корона вируса.

Након скандалозног политичког процеса у ком је Ђоковић обележен као неко ко би могао да "инспирише анти-ваксере против обавезне вакцинације у Аустралији", српски тенисер се у ту земљу вратио у истој години у којој је из ње био депортован.

Како јавља аустралијски "Ејџ", Ђоковић је у Аустралију стигао у уторак увече по локалном времену, а то је потврдио и Крег Тајли, први човек аустралијског тениса и Аустралијан опена. Тајли је новинарима рекао да ће Ђоковић бити главни кандидат за борбу за трофеј у Мелбурну, на првом гренд слему сезоне.

"Мислим да ће он бити играч којег ће бити најтеже победити. Он је завршио 2022. играјући најбољи тенис. Он жели да изједначи тренутни рекорд по гренд слемовима који држи Рафа (Надал, прим. аут). Он има циљ да буде највећи свих времена", почео је Тајли на конференцији за медије у уторак ујутро по аустралијском времену.

Тајли се потом осврнуо и на то какав би пријем Ђоковић могао да има код публике, прво на турниру у Аделејду (2. до 8. јануара), а потом и на Аустралијан опену (16. до 29. јануара).

"Имам велико поверење у аустралијску јавност. Ми смо веома добро образована спортска јавност, посебно они који долазе на тенис. Они воле свој тенис, воле да виде великане, воле да виде сјајне мечеве. И имам пуно поверења да ће навијачи реаговати онако како се надамо да ће реаговати и да ће имати поштовање према томе", рекао је Тајли, алудирајући на дочек какав би Новак Ђоковић могао да има у Аустралији.

image