Спорт

Хoланд: Гладнији сам и спремнији него икада до сад

Фудбалер Манчестер ситија, Ерлинг Хoланд, признао је да је једва чекао да се настави сезона у Премијер лиги
Хoланд: Гладнији сам и спремнији него икада до садGetty © Jan Kruger

Манчестер сити је у гостима победио Лидс 3:1 у 17. колу Премијер лиге, а норвешки нападач је постигао два гола.

"Био сам код куће, љут што не играм на Мундијалу. Гледање других фудбалера, који дају голове за победе на СП ме некако покреће, мотивише и иритира. Сада сам гладнији и спремнији него икада", рекао је Хoланд.

Он се ове сезоне 26 пута уписао у листу стрелаца на 20 утакмица, а каже да је могао да постигне пет голова на утакмици са Лидсом.

"Победили смо, то је најважније. Видите да је сада Арсенал на врху, морамо да их јуримо и заиста сам срећан због победе, али ја као нападач сам могао да постигнем неки гол више. То је живот, шта да радим? Морам да тренирам", навео је Хoланд.

Манчестер сити се налази на другом месту на табели Премијер лиге са пет бодова мање од првопласираног Арсенала.

Упркос головима, менаџер Ситија, Пеп Гвардиола, сигуран је да Хoланд није достигао оптимални ниво форме пошто се још није опоравио од повреде стопала.

"Одушевљени смо због тога колико је скроман, уз толику репутацију коју има. Изузетан момак, радна етика, он је велика претња свакој противничкој екипи. Увек је на правом месту у право време, заста је добар. Мислим да још није на најбољем нивоу због повреде, није му лако да помера то велико тело, али што више минута буде играо, биће бољи", истакао је Гвардиола.

Он је прокоментарисао и игру енглеског репрезентативца Џека Грилиша.

"Грилиш је имао две бриљантне асистенције. Када Џек и Ријад Марез могу да имају лопту, онда имамо прави темпо. Али, и поред тога морамо да постижемо голове. Важно је да се користе шансе, то је ментално питање. Знамо са тренинга шта он може и за шта је способан. Он није нападач, али веона добро може да даје голове. Само себи треба да каже - даћу гол. Када се то деси, даваће голове", рекао је Гвардиола.

image