Спорт

Родри пробио лед, Холанд завршио посао против Лидса

Фудбалери Манчестер ситија савладали су као гости екипу Лидса са 1:3 (0:1) у мечу 17. кола Премијер лиге.
Родри пробио лед, Холанд завршио посао против ЛидсаGetty © Jan Kruger

Изабраници Пепа Гвардиоле оправдали су статус фаворита и наставили трку са Арсеналом за лидерску позицију на табели Премијер лиге.

Сити је у првој утакмици након паузе за Светско првенство у Катару, у доста мешовитом саставу, успео да на време постигне голове и дође до заслужена три бода.

Прво полувреме обележили су Џек Грилиш, немарност одбране Лидса и Родри.

Грилиш је био прави трагичар у првих 45 минута, пошто је промашио бар четири веома изгледне прилике за постизање гола.

Деловало је да ће домаћин успети да се одбрани од налета тима из Манчестера, али је у другом минуту надокнаде, Лидс желео да дође до гола, чиме је отворио исувише простора на својој половини, а Сити је то знао да казни.

Де Брујне је повукао контру, послао лопту у петерац ривала, а тамо се најбоље снашао Родри, који је сместио лопту у мрежу.

Све што је дисциплином и одбраном у претходном периоду до тада урадио, Лидс је просуо у надокнади времена.

Гол Ситија у самој завршници првог дела, донео је гостима растерећенију игру у наставку и брзо се то одразило на резултат.

Шест минута у наставку је прошло, када су "грађани" поново казнили грешку домаћих.

Дефанзивци Лидса изгубили су лопту пред својим голом, Грилиш је избио сам пред голмана Меслијеа, али је несебично упослио Холанда, који није имао тежак задатак да повиси на 2:0.

Норвешки нападач решио је све недоумице и питање победника овог меча у 64. минуту.

Поново су главни актери били он и Грилиш, који му је са леве стране послао повратни пас, а Холанд из првог додира постиже нови погодак и повећава предност гостију на 3:0.

Био је то 20. погодак Холанда у Премијер лиги ове сезоне, на само 14 одиграних утакмица.

Успео је Лидс да учини завршницу меча занимљивијом, пошто је прво у 73. минуту голом Струјика након корнера смањио на 2:1, а потом у 80. минуту био веома близу новог поготка, али је ударац Гелхарта отишао тик поред гола Ситија.

Standings provided by Sofascore

image