Спорт

Холанд изабрао четири фаворита за освајање Мундијала

Норвежанин неће играти на Светском првенству у Катару.
Холанд изабрао четири фаворита за освајање МундијалаGetty © Jan Kruger / Stringer

Ерлинг Холанд је један од најскупљих и најбољих играча на свету. Ове сезоне феноменално игра за Манчестер сити, где је већ постигао 23 гола на само 18 утакмица у новом клубу.

Ипак, 22-годишњи голгетер неће играти на Светском првенству у Катару, пошто се његова Норвешка није квалификовала. Али звезда Ситија зна ко су по његовом мишљењу главни фаворити за освајање светске титуле.

Холанд, који је недавно добио занимљиву понуду шестолигаша да дође на позајмицу у тај клуб током трајања Мундијала, открио је од којих селекција највише очекује у Катару.

"По мени, фаворити су Бразил, Аргентина, Француска и можда Енглеска. Не могу да изаберем једну репрезентацију јер има толико добрих, тако да ћу изабрати ове четири", рекао је Холанд, први стрелац Премијер лиге са 18 голова.

"Пре свега, волео бих да играм на Светском првенству. Али реалност је да не играм. Опустићу се, тело и ум, а онда ћу да тренирам. С обзиром на то да ми добро иде у првим месецима у Ситију, не морам да радим на пуно ствари нити нешто да мењам", додао је Холанд.

image