Спорт

Роналдо званично више није играч Јунајтеда!

Кристијано Роналдо више није играч Манчестер јунајтеда, објавио је енглески клуб на друштвеним мрежама.
Роналдо званично више није играч Јунајтеда!Getty © James Gill / Stringer

Роналдо и Јунајтед су споразумно раскинули сарадњу након великог интервјуа у којем је Португалац оштро критиковао "црвене ђаволе".

"Клуб му се захваљује на свим доприносима током два боравка на 'Олд Трафорду' и укупно 145 голова на 346 утакмица. Желимо њему и његовој породици све најбоље у будућности. Сви у Манчестер јунајтеду остају фокусирани на развој тима под вођством Ерика тен Хага и наставићемо да радимо заједно како бисмо остварили успехе на терену", наводи се у саопштењу.

Кристијано је у интервјуу Пирсу Моргану говорио да га је клуб издао и да су од њега направили црну овцу, пошто је постојала једна струја која је желела да га избаци.

Некадашњи играч лисабонског Спортинга и Реал Мадрида, вратио се прошлог лета у Манчестер након девет година у престоници Шпаније.

Након неуспешне сезоне на клупском плану, желео је да напусти "Олд трафорд" у летњем прелазном року, али Јунајтед није желео да га пусти без одговарајућег обештећења.

Португалац је због тога одлучио да се не појави на почетку припрема под изговором да има приватне проблеме, а како његов менаџер Жорж Мендеш није успео да му пронађе нови ангажман, морао је да се врати на тренинге после неколико седмица.

У Манчестеру се у међувремену догодила велика промена, Ралфа Рагника је заменио Ерик тен Хаг који је стигао из Ајакса, али он у својим плановима нема Роналда.

Због тога је један од најбољих нападача свих времена велики део полусезоне провео на клупи, а у једном тренутку је био и суспендован из првог тима јер је напустио терен пре краја утакмице са Тотенхемом.

"Људи морају да знају истину, Јнајтед жели да ме отера. Не само тренер, него још неки људи из клуба ме нису желели поново у Јунајтеду. Напредак откад сам дошао не постоји, а клуб после одласка сера Алекса Фергусона није се ниста променио", рекао је између осталог Роналдо.

image