Спорт

Јокић не може сам - доминирао против најбољег дефанзивца, Денвер ипак изгубио

Нагетси су против Тимбервулвса били у заостатку током готово читавог меча
Јокић не може сам - доминирао против најбољег дефанзивца, Денвер ипак изгубио© Tanjug/AP Photo/Craig Lassig

Кошаркаши Денвера поражени су на гостовању Минесоти резултатом 124:111, а Никола Јокић је био надомак "дабл-дабл" учинка за око 33 минута проведена на паркету.

Тим Мајка Мелоуна није успео да оствари осми тријумф на последњих девет мечева, а Минесота је славила први пут после шест узастопних пораза и то у дуелу са лидером Западне конференције.

Минесота је успела да довољно успори Николу Јокића иако је поново био сјајан и надомак двоструког двоцифреног учинка. Српски центар је остварио учинак од 24 поена уз девет асистенција и седам скокова. Шутирао је 10/20 из игре, уз само четири изведена слободна бацања, па је тако остварио одличан учинак упркос томе што је за ривала имао Рудија Гобера, троструког добитника признања за најбољег дефанзивца НБА лиге.

Јокића су по учинку пратили Мајкл Портер и Боунс Хајланд са 18 поена. Арон Гордон је остварио "дабл-дабл" са 12 поена и 16 скокова, а Џамал Мареј меч завршио са 14 поена. Ипак, све то је било недовољно да се пружи равноправнији отпор домаћинима који су имали сигурну предност током целог меча.

Победнички тим је предводио Ентони Едвардс са 29 поена, а пратили су га Мекданијелс са 21 и Андерсон са 19 поена. Денвер је и даље лидер на Западу, са једном победом више од Мемфиса, али и једним мечом више одиграним од популарних Гризлиса.

Standings provided by Sofascore

image