Спорт

Звезда тражи тражи од Бодироге да укине забрану регистрације!

Црвено-бели кажњењи су забраном регистровања нових играча до 28. фебруара, али су већ упутили жалбу Евролиги
Звезда тражи тражи од Бодироге да укине забрану регистрације!© M.M./ATAImages

Кошаркашки клуб Црвена звезда саопштио је на свом сајту да је послао захтев Евролиги да суспендује одлуку финансијског панела који је казнио.

Раније током дана потврђено је да српски и регионални шампион неће моћи да региструје нове играче до краја фебруара и да је финансијски кажњен са 25.000 евра.

"КК Црвена звезда обавештава јавност да је клуб одмах након достављања одлуке од стране финансијског панела ЕЛ и изречене казна (по којој наш клуб нема право да региструје нове играче до 28.02.2023.године), упутио хитан захтев извршном директору Евролиге Маршалу Гликману, као једну од својих правних могућности, да искористи своје право и овлашћење, и суспендује одлуку финансијског панела по основу члана 20 Ф Евролигиног Дисциплинског правилника!", стоји у саопштењу.

Са Малог Калемегдана наводе да је разлог за овај потез у чињеници да су сви финансијски захтеви испуњени.

"КК Црвена звезда је испунио све финансијске обавезе и захтеве Евролиге, о чему је у потпуности информисан и обавештен и сам Маршал Гликман, који се у јавности истоветно изразио. Зато сада сада очекујемо позитивну и брзу одлуку од стране привременог извршног директора Евролиге!"

У саопштењу се додаје да је о свим корацима које као клуб чини, у потпуности информисан и привремени председник Евролиге Дејан Бодирога.

"Изречена казна не одговара учињеном прекршају. Приликом одређивања казне, финансијски панел је имао веома широку и градативну селекцију санкција и одабрао је најстрожију, која у потпуности не одговара чињеничном стању! Било која друга санкција би постигла сврху кажњавања административног прекршаја, а сврха кажњавања је испуњење финансијских обавеза, што је КК Црвена звезда свакако испунила!", закључују из Звезде уз напомену да би били апсолутно изненађени изостанком брзе и позитивне реакције Маршала Гликмана и Дејана Бодироге.

image