Спорт

"Ово је непоштовање, Челси прави нашег играча лудим, а не могу да га плате"

У Бенфики су са разлогом бесни на "плавце" из Лондона због тога како покушавају да приволе Енца Фернандеза да промени средину
"Ово је непоштовање, Челси прави нашег играча лудим, а не могу да га плате"Getty © Dean Mouhtaropoulos / Staff

Тренер фудбалера Бенфике Роџер Шмит поновио је да клуб из Лисабона не жели да прода Енца Фернандеза, али је истакао да аргентински фудбалер може да промени средину ако Челси плати обетећење од 120 милиона евра, преносе португалски медији.

Представници Бенфике и Челсија већ данима преговарају у вези преласка Фернандеза у клуб са "Стамфорд бриџа". Међутим, до договора није дошло, пошто Бенфика не жели да прода аргентинског фудбалера испод 120.000.000 евра.

"Не желимо да продамо играча. Сви знају да Фернандез има клаузулу у уговору и ако играч жели да оде, а неко дође и плати клаузулу, наравно да не можемо ништа да урадимо. Тада ћемо можда изгубити играча. Постоји клуб који жели нашег фудбалера, а знају да ми не желимо да га продамо. Покушавају да привуку играча на њихову страну, али знају да могу да га имају само ако плате клаузулу", рекао је Шмит.

Португалски медији тврде да ће Фернандез бити кажњен, пошто је отишао у домовину на прославу Нове године без дозволе клуба. Аргентински фудбалер чини све да натера Бенфику да га прода.

"Ситуација је врло јасна. Ово што Челси ради, то је непоштовање према свима нама, Бенфики, не могу то да прихватим. Праве играча лудим, онда се претварају да могу да плате клаузулу, онда желе да преговарају", закључио је тренер Бенфике.

Фернандез је са Аргентином освојио титулу на недавном Светском првенству у Катару. Он је проглашен за најбољег младог играча на Мундијалу.

image