Спорт

Радмановац за РТ Балкан објаснио зашто је Балтика толико посебна у Русији

Фудбалски клуб Балтика главни је кандидат за улазак у Премијер лигу Русије, а Никола Радмановац у разговору за РТ Балкан поделио је утиске из овог, по много чему, специфичног клуба

Балтика тренутно наступа у другом рангу такмичења и посебна је јер се налази у руској ексклави на обали Балтичког мора. Клуб редовно иде на дуга гостовања за која, некада, путује и више  од 7.000 километара.

Дефанзивац је прошлог лета из Радника из Сурдулице прешао у клуб из Калињинграда, у којем је као главни циљ постављен пласман у елиту.

Како тренутно ствари стоје, на одличном су путу – за сада су лидери у Првој лиги Русије.

"Све је на врхунском нивоу, од саме организације, па све до хемије у екипи. Лига је изузетно физички захтевна и на гостовања понекад летимо авионом и по неколико сати, али је то у земљи величине Русије сасвим нормално. Клуб важи за најбоље организован у Првој лиги Русије и бољи је чак и од неких из Премијер лиге", рекао је Радмановац на почетку разговора за РТ Балкан.

Српски фудбалер је задовољан како се ствари одвијају ове сезоне.

"Тренутно се налазимо на првом месту и надамо се да ћемо кроз ових 14 утакмица успети да остваримо зацртани циљ и пласирамо се у Премијер лигу Русије."

Радмановац није једини фудбалер у Балтици са ових простора, поред њега у клубу су још тројица странаца и сва тројица су са Балкана.

Боје Србије "брани" још Иван Остојић, из БиХ је Гедеон Гузина, док је капитен Црногорац Младен Кашћелан.

"Сви смо из земаља бивше Југославије. Младен и Иван су ми заиста помогли у толикој мери да не бих знао на прави начин да им се захвалим. Гедеон је стигао у клуб летос, када и ја, а верујем да ће остати први стрелац лиге јер је заиста нападач високог квалитета."

Разлика између српског и руског фудбала је прилично велика.

"Разлика је огромна. Фудбал је захтевнији, играчи су квалитетнији, а инфраструктура запањујућа."

Никола је за крај разговора поручио да има само једну жељу.

"Да испунимо циљ и сезону завршимо на првом месту које нам омогућује пласман у елиту", закључио је Радмановац за РТ Балкан.

image