Спорт

Нестварни Дончић наставио трипл-дабл трку са Јокићем

Феноменални Лука Дончић наставио са изузетним партијама и, како ствари стоје, биће озбиљан ривал Николи Јокићу за МВП признање
Нестварни Дончић наставио трипл-дабл трку са Јокићем© Tanjug/AP Photo/Richard W. Rodriguez

Кошаркаши Далас маверикса су на крилима Луке Дончића надиграли Њу Орлеанс пеликансе резултатом 127:117 уз још један трипл-дабл словеначког суперстара.

Дончић је на паркету провео скоро 40 минута и за то време постигао 34 поена, уз по 10 скокова и асистенција. Лука је из игре шутирао 10/23, погодио три тројке из шест покушаја, али и имао седам изгубљених лопти.

Ово му је био девети трипл-дабл у сезони, чиме се на првом месту ранг-листе изједначио са Николом Јокићем.

"Нисам био свестан да сам постигао трипл-дабл, али ево, све се види на семафору", рекао је Дончић после утакмице.

Маверикси су сјајно отворили утакмицу, добром одбраном учинили да "пеликани" за три поена шутирају 0/9 у првих 12 минута и већ тада имали двоцифрену предност.

Средином друге деонице било је максималних +23, домаћин је рутински привео меч крају, а гости из Њу Орлеанса успели само да ублаже пораз.

Луку је пратио Вуд са 28 поена, Хардавеј је додао 18, Харди 15, а Динвиди 12.

На другој страни, најефикаснији био Валанчунас са 25 поена и 10 ухваћених лопти. Маршал је додао поен мање, Џонс 16 поена, Алварадо 14, а Луис 12.

Далас је у одличној форми и сада заузима четврту позицију на табели Западне конференције са скором 23-17. Њу Орлеанс је место изнад са једним тријумфом више и једним поразом мање.

У осталим утакмицама НБА лиге одиграним у ноћи између суботе и недеље Бостон је био бољи од Сан Антонија 121:116, Чикаго је на домаћем терену савладао "џезере" из Јуте 126:118, док је Орландо искористио неиграње највећих звезда Голден Стејта – 115:101.

У последњем окршају Лос Анђелес лејкерсима припао је кошгетерски обрачун са Сакраментом, резултатом 136:134.

Standings provided by Sofascore
image