Спорт

Рукометаши Србије победили Шведску у другом припремном мечу

Рукометаши Србије победили су селекцију Шведске 30:28 (12:13) у другом припремном мечу за Светско првенство које је на програму од 11. до 29. јануара у Пољској и Шведској

Селектор српског националног тима, Тони Ђерона, био је задовољан генералном пробом у Шведској.

"Заиста смо срећни и задовољни победом. Посебно ме радује друго полувреме, када смо имали и четири гола заостатка, али је тим остао фокусиран на циљ и договоре које смо направили, те смо успели да се вратимо резултатски. Овај меч нам је био важан да испробамо неке акције, нарочито у одбрани. Поѕитивно је и што су сви играчи добили прилику да заиграју и да нема повређених. Сви играчи су здрави и спремни за они што следи. Јасно је да овај меч није донео бодове на Светском првенству, али нам је донео самопоуздање у правом тренутку, одлазимо у Катовице спремни да дамо све од себе да остваримо циљ и дођемо до четвртфинала", поручио је шпански стручњак. 

Орлови су у Халмштаду имали и фантастину подршку са трибина, свих 60 минута гласну подршку пружали су им Срби који живе у овом шведском граду и околини.

У првом мечу европски првак из Будимпеште 2022. године и вицешампион света из Каира 2021. био је бољи и савладао Србију резултатом 35:34.

Србија први меч на Светском првенству игра 13. јануара против Алжира, потом се 15. јануара састаје са Немачком и 17. јануара са Катаром.

image