Спорт

Ђерона: Крајњи циљ је да дођемо до четвртфинала СП

"Најпре желимо да прођемо групу али и да освојимо што више бодова како бисмо себи олакшали пут ка четвртини финала на Светском првенству", изјавио је селектор мушке рукометне репрезентације Србије, Антонио Ђерона

Селектор Ђерона је, на конференцији за новинаре пред одлазак репрезентације на Светско првенство у Пољској и Шведској (од 11. до 29. јануара) прокоментарисао припремне мечеве које ће селекција Србије играти са репрезентацијом Шведске.

"Као шампиони Европе, сигурно је да су један од фаворита за освајање златне медаље. Ипак, као што сам већ рекао, ако желимо да се докажемо морамо да играмо са најбољима. Ове утакмице ће нам дати прику да видимо где смо тренутно, али и да тестирамо све оно што смо припремали протекле две недеље. Такође, желимо да испробамо различите системе у различитим моментима и различитим ситуацијама", изјавио је селектор рукометаша Србије.

Ђерона се потом осврнуо на противнике који очекују Србију у групи Светског првенства.

"Алжир је сјајна екипа, по мом мишљењу, друга или трећа најбоља са афричког континента. Не бих трошио речи на селекцију Немачке, али је чињеница да имају велики ростер узимајући у обзир да имају можда и најбољу рукометну лигу, Бундеслигу. Покушаћемо да неутралишемо њихове предности и искористимо мане њиховог тима. Катар се спрема од претходног августа практично, имају изузетног тренера и сигурно нас очекује тежак меч. Они ће се припремити детаљно, биће дисциплиновани, али наш циљ се не мења. Наш крајњи циљ је да дођемо до четвртфинала. С обзиром на то бисмо тако обезбедили и место на Олимпијским играма, то смо поставили као циљ још пре две године и то је сан свих нас који смо овде", закључио је Ђерона.

Рукометаши Србије утакмице у групи Светског првенства играју у Катовицама, а противници ће им бити селекције Алжира, Немачке и Катара.

image