Спорт

Крај једне ере? "Чоло" је одлучио - напушта Атлетико Мадрид после 12 година

Дијего Симеоне је наводно већ донео одлуку да заврши свој мандат на клупи "јорганџија"
Крај једне ере? "Чоло" је одлучио - напушта Атлетико Мадрид после 12 годинаGetty © Fran Santiago / Stringer

Тренер фудбалера Атлетика Аргентинац Дијего Симеоне одлучио је да на крају сезоне напусти мадридски клуб, објављено је у шпанској емисији "Ел Ћирингито".

Симеоне (52) је Атлетико Мадрид преузео 2011. године, а са "јорганџијама" је освојио две титуле првака Шпаније, Куп краља, Суперкуп Шпаније, две Лиге Европе и два европска Суперкупа.

Атлетико је под вођством Симеонеа два пута поражен у финалу Лиге шампиона од градског ривала Реала - 2014. и 2016. године. Сада шпански медији наводе да је "Чоло" одлучио да се повуче у јуну ове године, након недавног пораза од Барселоне (0:1) у 16. колу Ла Лиге.

"Јорганџије" ове сезоне бележе нешто слабије резултате у свим такмичењима. Атлетико је освојио последње место у грпној фази Лиге шампиона у групи са Портом, Леверкузеном и Клуб Брижом, док се у Примери налазе на 5. месту са 14 бодова мање од првопласиране Барселоне.

Симеоне је пре Атлетика водио Расинг, Катанију, Сан Лоренцо, Ривер Плату и Естудијантес. Остаје да се види хоће ли Аргентинац заиста окончати једну еру у Мадриду или ће се до лета предомислити.

image