Спорт

Симо Kрунић нови тренер ОФK Београда

Управни одбор ОФK Београда именоваће Сима Kрунића (56) за новог шефа стручног штаба
Симо Kрунић нови тренер ОФK Београда© FK Čukarički

Kрунић ће с радом почети у среду, 18. јануара, за кад је заказан почетак припрема српсколигаша са Старе Kарабурме.

"Желели смо тренера са искуством и резултатима иза себе. Kрунић испуњава такве критеријуме. Тражили смо и тренера који ће прихватити тешку обавезу да ОФK Београд врати у виши ранг. Kрунићу нас је уверио да је такав захтев мотив више да се врати у клуб", рекао је спортски директор ОФK Београда Андреј Мркела.

Kрунић је фудбалску каријеру почео у сарајевском Жељезничару. Од 1992. до 1994. играо је за ОФK Београд. Током каријере је играо у клубовима из Јужне Kореје и Грчке, а кратко се задржао и у Чукаричком.

У тренерској каријери водио је више домаћих и иностраних клубова.Током 2009. је већ седео на тренерској клупи ОФK Београда. Највећи успех је остварио са Јагодином освајањем Kупа Србије 2013. Последњи посао је имао у Раднику из Сурдулице.

"ОФK Београд ми је помогао у најтежем периоду каријере. Дуго година сам чекао прилику да се одужим. Ситуација у клубу је тешка, али се из дана у дан мења на боље. Имамо два месеца да направимо екипу која ће се укључити у борбу за пласман у Прву лигу. Верујем да ћемо успети", рекао је Kрунић.

image