Спорт

Надал се свађао са Српкињом, жалио се на суђење: Теби ништа није важно

Шпанац је имао расправу са Маријаном Вељовић током меча Аустралијан опена на ком је напослетку доживео пораз
Надал се свађао са Српкињом, жалио се на суђење: Теби ништа није важноGetty © Cameron Spencer / Staff

Рафаел Надал је доживео болан пораз у другом колу Аустралијан опена, пошто је као бранилац трофеја завршио такмичење после пораза од Мекензија Мекдоналда, 3:0 у сетзовима.

Но, пре него што је Рафа напустио турнир, имао је и жустру расправу са Српкињом Маријаном Вељовић, која је била судија у столици на овом сусрету.

Надалу се није допадало што га је Вељовићева стално пожуривала између поена. Тенисери између поена на гренд слемовима имају 25 секунди током којих морају да започну наредни поен, а Шпанац који је познат као неко коме је потребно много времена, имао је проблема по том питању.

Тако је при резултату 4:1 за Американца у првом сету, Надал имао расправу са Вељовићевом.

"Са тобом сам увек у журби. Чак и када сервирам нормално, видим на сату да време истиче, пет, четири, три секунде. Са тобом је увек исто, теби ништа није важно. Видиш где је пешкир, на даљој страни терена. Кажеш да покушаваш да разумеш, али то не радиш", рекао је Надал.

Вељовићева је реаговала мирно и сталожено, покушавала да му објасни да ипак постоје нека правила која морају да се поштују. Надал је и даље био нервозан, а након свега је и доживео повреду кука која му је додатно одмогла и утицала на његов убедљив пораз.

image