Спорт

Шеста на свету беснела због младе Рускиње: Ако то још једном уради, зваћу супервизора

Гркиња је успела да слави након преокрета, а можда и пресудни детаљ одиграо се у финишу другог сета
Шеста на свету беснела због младе Рускиње: Ако то још једном уради, зваћу супервизора© Twitter / printscreen / @BenRothenberg

Марија Сакари пласирала се у треће коло Аустралијан опена, након што је савладала Рускињу Дијану Шнајдер 3:6, 7:5, 6:3. Шеста играчица света је након преокрета стигла до тријумфа, али и уз једну ситуацију која је привукла посебну пажњу.

Грчка тенисерка се мучила против 18-годишњакиње која је 106. на ВТА листи, а пред крај другог сета је преко главног судије морала да прети Рускињи да ће позвати супервизора.

Сакари је изгубила први сет, да би у другом при резултату 5:4 за грчку тенисерку, Шнајдерова неколико пута важне поене прослављала гласним узвицима. Но, то је Сакари сметало, јер је веровала да је викање упућено њој.

Након што је два пресудна поена Шнајдер освојила да изједначи на 5:5, Сакари се изнервирала и реаговала код судије.

"Још једном ако викне према мени...", рекла је Сакари са ретећи подигнутим прстом, а судија ју је прекинуо.

"Мислим да то није било упућено директно теби", рекао је судија, али Гркиња није одустајала.

"А не, не, ишла је према мени. Још једном ако то уради, зваћу супервизора", одговорила је љутита Сакари, која је изгледа помало уплашила младу Рускињу, Освојила је наредна два гема за изједначење на 1:1, а потом и трећи сет за пролаз у наредну рунду.

image